Kööpenhaminassa jälleen kahakoita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kööpenhaminassa jälleen kahakoita

Nuorten ja poliisin välit kiristyivät jälleen Kööpenhaminassa lauantain vastaisena yönä, kun lähes tuhannen hengen joukko kokoontui puretun nuorisotalon tontille.

10.3.2007 8:27 | Päivitetty 10.3.2007 11:43

Tuhatpäinen nuorisojoukko aloitti juhlan tontilla jo myöhään perjantai-iltana. Poliisi ei puuttunut juhlintaan, mutta sulki alueen liikenteeltä.

Myöhemmin yöllä paikalla oli enää muutamia satoja nuoria, ja poliisin mukaan nuorisojoukko alkoi heitellä poliiseja kivillä ja pulloilla.

Poliisi otti huostaan yön ja juhlinnan edetessä kaikkiaan 37 nuorta. Heitä epäillään muun muassa virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, ilkivallasta, töherrysten maalaamisesta ja naamioitumiskiellon rikkomisesta.

Nuoret polttivat kadulla nuotioita ja maalasivat töherryksiä naapuritalon aitaan. Poliisi kuvasi tunnelmaa jännittyneeksi.

Kööpenhaminassa puhkesi viime viikolla mellakoita, kun nuorisotaloa tyhjennettiin. Rakennuksen purkutyöt päättyivät keskiviikkona.

Nuorisotalon tyhjennystä seuranneissa mellakoissa otettiin kiinni kaikkiaan noin 730 ihmistä. Heistä on pidätettynä edelleen lähes 200.

(STT-Ritzau-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?