Bangkok: Ulkonaliikkumiskieltoa jatkettiin kolmella päivällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruumiita temppelissä - ulkonaliikkumiskielto jatkuu Bangkokissa

Bangkokissa poliisijoukot ovat poistaneet tuhansia mielenosoittajia buddhalaistemppelistä, jonne nämä olivat hakeutuneet suojaan yhteenotoilta kaupungin keskustassa.

Palomiehet sammuttivat yhä kytevää tulta Bangkokin suurimmassa ostoskeskuksessa Central Worldissa.

20.5.2010 7:20 | Päivitetty 20.5.2010 9:57

Väkijoukon jäljiltä temppeliin jäi kuuden taisteluissa kuolleen mielenosoittajan ruumiit, jotka oli aseteltu Thaimaan kuningasta esittävän valokuvan eteen.

Viranomaiset lupasivat selvittää viipymättä kuolemantapaukset, sillä temppeli oli julistettu turvapaikaksi sotatantereeksi muuttuneessa kaupungissa.

Vielä ei ole tietoa, milloin löydetyt olivat kuolleet ja oliko heidät laskettu mukaan viralliseen mellakoissa kuolleiden lukuun.

Keskiviikon mellakoissa kuoli ainakin 7 ihmistä ja 88 loukkaantui.

Temppelistä poistuneet ihmiset itkivät ja olivat peloissaan joutumisesta sotilaiden käsiin. Osa oli yhä uhmakkaina.

- Me voitimme! Me voitimme! Punapaidat palaavat vielä, huusi yksi nainen.

Ulkonaliikkumiskieltojatkuu kolme päivää

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa ja useissa muissa maakunnissa noudatetaan yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa vielä kolmen vuorokauden ajan, kertoo maan armeija.

Määräyksen toivotaan rauhoittavan tilannetta kaupungissa.

Ulkonaliikkumiskielto alkaa illalla kello 21 ja päättyy aamulla kello 5. Kieltoa jatketaan lauantai-iltaan saakka.

Kaupungissa on jälleen ammuskeltu. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat ampuivat ilmaan, kun he lähestyivät mielenosoitusaluetta aamulla.

Bangkokissa oli yöllä melko rauhallista ulkonaliikkumiskiellon takia. Levottomuuksien odotetaan kuitenkin leimahtavan pian uudelleen, elleivät hallitus ja oppositio pääse sopuun vallanjaosta.

Vielä aamulla kaupungissa riehui useita paloja. Bangkokin keskustassa sytytettiin eilen lähes 30 rakennusta tuleen. Hyökkäyksiä tehtiin myös Pohjois-Thaimaassa.

Tuhopolttajat iskivät muun muassa Thaimaan pörssiin, joka on suljettu ainakin loppuviikon ajan. Myös pankit ovat kiinni.

Tulipalojen tuhojaraivattiin

Torstaina alettiin siivota kaduilta pois viikkokausia jatkuneiden mielenosoitusten jälkiä.

Keskiviikon kahakoissa sytytettiin viranomaisten mukaan 39 tuhopolttoa. Kohteina olivat toimistorakennukset, pankit, jalokivikaupat, hotelli, hallintorakennukset sekä iso ostoskeskus.

Suurin osa tuhopoltoista oli mielenosoittajien tekemiä, mutta joukossa uskotaan olleen myös rikollisia sekä riehuvaa nuorisoa.

Armeija syytti tulipaloista punapaitojen johtaja, jotka olisivat määränneet tuhopolttamisen.

- Tuhopoltot ja ryöstäminen olivat systemaattisesti suunniteltuja ja organisoituja, sanoi armeijan tiedottaja, eversti Sansern Kawekamnerd.

Mielenosoittajat keräsivät kamansa ja poistuivat suojapaikkana olleesta temppelistä.

Sotilas auttoi punapaitaista mielenosoittajaa pois temppelistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?