Moottori pamahti - Blair koneessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Moottori pamahti - Blair koneessa

Lentopelkoisen Tony Blairin yksityiskone oli juuri nousemassa kiitoradalta ilmaan, kun yhtäkkiä matkustajatilat täytti valtava pamaus.

15.2.2006 0:00

Blair näki kauhukseen kipinöiden sinkoilevan yhdestä koneen neljästä moottorista. Kohta moottori lakkasi toimimasta kokonaan, ja pilotti ohjasi koneen kiitoradalta takaisin lentoaseman edustalle.

- Se oli parista sekunnista kiinni. Lyhyen hetken kuluttua olisimme olleet ilmassa, brittipääministeri kertoi myöhemmin Daily Express -lehden mukaan.

- Yhtäkkiä kuulin vain pamauksen - ja kone hidasti. Kaikki oli ohitse niin nopeasti, etten edes ehtinyt säikähtää, Blair kuvaili.

Läheltä piti tilanne sattui Etelä-Afrikassa myöhään sunnuntai-iltana, kun Blairin kone oli nousemassa kiitoon Johannesburgin kentältä. Kone oli kiihdyttänyt vauhtinsa jo 145 kilometriin tunnissa.

Moottorivian takia pääministeri jäi jumiin tuhansien kilometrien päähän Westminsteristä, jonne hänen piti päästä maanantaiksi osallistuakseen tärkeään äänestykseen henkilöllisyyskorteista.

- Kello oli Etelä-Amerikassa jo yksitoista illalla, joten muita koneita ei ollut saatavilla, pääministerin tiedottaja kertoi.

Pelästynyt ja hivenen tärisevä pääministeri Blair soitti lentokentältä puoluepiiskuri Hilary Armstrongille ja kertoi, ettei pääse kotiin ajoissa.

Viime huhtikuussa salama iski Blairin koneeseen korkealla Essexin yläpuolella. Silloinkin pääministeri kuuli kovan pamauksen, mutta loppulento sujui rauhallisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?