Miliisit ryöstivät lentoturman uhrien arvoesineet - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miliisit ryöstivät lentoturman uhrien arvoesineet

Haudanryöstöön verrattava rikos on paljastunut Permissä, jossa kahta miliisiä epäillään lentoturman uhrien arvoesineiden varastamisesta.

Boeing-737 syöksyi maahan Venäjällä 14. syyskuuta.

12.10.2008 9:14 | Päivitetty 12.10.2008 11:47

Komsomolskaja Pravda -lehden mukaan ensimmäiset varastelijat tulivat paikalle jo silloin, kun Boeing-737:n jäännökset vielä savusivat maassa. Turmassa saivat surmansa kaikki koneessa olleet 88 ihmistä.

Siperialaisen uutistoimisto Sanin mukaan turmapaikalta katosi arvoesineiden lisäksi myös lentokoneenpalasia, jotka sisältävät arvometalleja.

- Varkaiden joukossa oli kodittomia, paikallisia asukkaita ja miliisejä. Ryöstely loppui vasta siinä vaiheessa, kun paikalle tulivat tiedotusvälineet videokameroineen, kertoi lentoturman uhrien omaisten asianajaja Igor Turnov.

Nyt pidätetyt miliisit varastivat uhrien omaisuutta vasta siinä vaiheessa, kun esineet oli jo sinetöity tutkintalautakuntaa varten.

Kyseisillä miliiseillä oli avain huoneeseen, jossa säilytettiin muun muassa uhrien koruja. Kotietsinnöissä toisen miliisin luota löytyi viisi kateissa ollutta kultsormusta.

Kaikkineen turmapaikalta saatiin talteen muutamia tuhansia esineitä: dokumentteja, koruja, rahaa, vaatteita ja puhelimia.

Pidätettyja miliisejä uhkaa enimmillään kuuden vuoden työleirikomennus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?