Lumi ja tuuli sekoittivat Ruotsin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lumi ja tuuli sekoittivat Ruotsin

Talventulo yllätti Ruotsin perinteisin menoin. Lumisade sekoitti liikennettä ja tuuli kaatoi puita sähkölinjojen ja raiteiden päälle. Tukholman pohjoispuolinen junaliikenne oli tänään pysähdyksissä kymmenisen tuntia.

1.11.2006 17:36

- Tämä ei ole normaali ensilumen kaaos vaan paljon pahempi. Tuuli on kaatanut puita raiteiden päälle, ja lumi on pakkautunut ja jäätynyt vaihteisiin. Gävlen seudulla rautatieliikenne oli täysin poikki aamuyöstä lähtien, mutta iltapäivällä onnistuimme avaamaan Sundvallin ja Uppsalan välin uudelleen liikenteelle, kertoi Conny Jonsson Ruotsin ratavirastosta STT:lle tänään.

Aamupäivällä kaksi matkustajajunaa seisoi pysähdyksissä tuntitolkulla Gävlen pohjoispuolella.

- Rataosuuden avaamisen jälkeenkin matkustajajunaliikenne tulee kärsimään pahoista myöhästymisistä. Joudumme antamaan etusijan tavarajunille, teollisuuden kuljetusten on toimittava, Conny Jonsson selvitti.

Myös muualla Ruotsissa lumi ja voimakas tuuli aiheutti harmia junaliikenteelle. Juutinrauman sillalla tuuli heitti aamupäivällä ajojohdon maahan, ja junaliikenne jouduttiin pysäyttämään.

Göteborgin Landvetterin lentokentällä tuuli häiritsi niin paljon, että muutamia lentovuoroja peruttiin. Itämerellä Gotlannin ja Nynäshaminan väliä liikennöivä varustamo Destination Gotland jätti pari laivavuoroa ajamatta.

Kova tuuli pätki tänään myös sähköjä eri puolilla Ruotsia. Gävleborgin seudulla oli keskiviikkona 10 000 taloutta vailla sähköä. Uppsalan, Roslagenin ja Tukholman seudun pohjoisosissa 25 000 taloutta oli ajoittain ilman sähköä ja Etelä-Ruotsissa 10 000 taloutta Jönköpingin ja Kronobergin seuduilla.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?