Tiedonpuute viivyttää avustuskuljetuksia Burmaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tiedonpuute viivyttää avustuskuljetuksia Burmaan

Burmaan oli tiistaina matkalla ensimmäisiä kansainvälisiä avustuskuormia. Laajempaa Burman-avustusoperaatiota viivytti yhä tiedonpuute.

6.5.2008 15:00

Kansainväliset avustusjärjestöt odottelivat täsmällisempää tietoa lauantaisen myrskyn jälkeisestä avuntarpeesta ja avun kuljetusmahdollisuuksista.

- Ei kannata lähettää hirvittävää määrää tavaraa (Rangooniin), jos sitä ei saada perille, kertoi SPR:n katastrofiavun asiantuntija Heikki Väätämöinen Kairosta.

Erityisen hankalaa tiedonsaanti on pahiten kärsineeltä Irrawaddyn suistoalueelta. Edestakainen reissu Rangoonista joensuistoon vie tavallisestikin kolme päivää autolla ja veneellä, nyt ehkä viisi.

Eristäytyneen Burman sotilashallinto on luvannut tällä kertaa tehdä yhteistyötä ulkomaisten avunantajien kanssa. Burmassa tsunamin aikaan työskennellyt Väätämöinen uskoo, että tarvittavat viranomaisluvat heltiävät.

- Kun tiedonkulku saadaan järjestymään maan sisällä ja maasta ulos, niin silloin kannattaa liikkua nopeasti, Väätämöinen sanoi.

Thaimaa ilmoitti lennättäneensä naapurimaahan yhdeksän tonnia ruokaa ja lääkkeitä. Malesiasta oli lähdössä Kansainvälisen Punaisen Ristin rahtilennolla perhepakkauksia, joissa on vaatteita, keittovälineitä ja hygieniatarvikkeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?