Terrorisminvastainen sota käy Bushille kalliiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Terrorisminvastainen sota käy Bushille kalliiksi

Syyskuun terrori-iskuista Yhdysvalloissa on pian kaksi vuotta, ja takana on kaksi kiivasta sotaa Afganistanissa ja Irakissa.

9.9.2003 0:00

Sotien jälkeen Yhdysvallat on nyt ajautunut vaaralliseen suvantovaiheeseen: aloite on vihollisilla, jotka luovat jatkuvasti pelkoa ja sekasortoa.

Tappiot ja sotilasoperaatioiden kustannukset nousevat. Kaiken lisäksi pääviholliset Osama bin Laden ja Saddam Hussein pysyttelevät karkuteillä, eikä joukkotuhoaseitakaan ole löytynyt.

Presidentti George W. Bush vakuutti toissa yönä pitämässään puheessaan USA:n voittavan. Voittoon tarvitaan vain lisää aikaa, rahaa ja uhrauksia.

- Taistelemme vihollisiamme vastaan tänään Irakissa ja Afganistanissa, jotta meidän ei tarvitsisi kohdata heitä omilla kaduillamme.

Bush ei paljastanut kuinka kauan voiton saavuttaminen kestää. Sen sijaan hän kertoi vihdoin amerikkalaisille, mitä sota maksaa: Bush pyytää kongressilta ensi vuodeksi 87 miljardin dollarin määrärahaa Irakiin ja Afganistaniin - summa, jota voi verrata Vietnamin sodan kustannuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?