Kaarle Kustaa pitää Danielia Victorian tulevana puolisona

Julkaistu:

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa antoi prinsessa Victorialle luvan esiintyä julkisesti yhdessä poikaystävänsä Daniel Westlingin kanssa Tanskan kruununprinssin Frederikin lauantaina järjestetyissä 40-vuotisjuhlissa.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan kruununprinsessa Victoria halusi esitellä pitkäaikaisen kumppaninsa muille Euroopan kuninkaallisille ja pyysi tähän isältään siunauksen. Lehden mukaan kuningas oli asian suhteen myöntyväinen, ja Victoria sai esiintyä ensi kertaa julkisesti Danielinsa kanssa. - Kuninkaalla ei ollut mitään sitä vastaan. Hän on jo kauan sitten hyväksynyt Daniel Westlingin. Kuningas näkee hänet tyttärensä tulevana aviomiehenä, Expressen-lehden haastattelema lähde paljastaa.

Daniel on toki ollut Victorian mukana erilaisilla kekkereillä ennenkin, mutta aina aikaisemmin hänet on salakuljetettu paikalle huomaamatta. Ulkomaisissa kuninkaallisissa juhlissa Daniel ei sen sijaan ole ikinä aiemmin ollut paikalla.

Kyse ei nytkään ollut virallisesta edustustilaisuudesta vaan prinsessan yksityisestä matkasta. Yhteinen juhlinta kuninkaallisessa tilaisuudessa sekä poseeraaminen vierekkäin valokuvissa tulkittiin Ruotsissa merkiksi siitä, että häitä on lupa odotella jo ensi kesälle. Expressenin mukaan yhteinen esiintyminen oli tarkoin harkittu veto - Victoria tiesi, että paikalla olisi kansainvälistä mediaa.

- Selvästi merkki siitä, että häät pidetään pian, hoviekspertti Catarina Hurtig totesi eilen Aftonbladetissa.