USA harkitsee tuhansien sotilaiden lähettämistä Afganistaniin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

USA harkitsee tuhansien sotilaiden lähettämistä Afganistaniin

Yhdysvallat harkitsee jopa 7 000 sotilaan lähettämistä Afganistaniin, kertoi New York Times -lehti lauantaina. Amerikkalaisilla lisäjoukoilla korvattaisiin lehden mukaan se, etteivät muut Nato-maat ole innostuneet kasvattamaan joukkojaan Afganistanissa Yhdysvaltain toiveiden mukaisesti.

3.5.2008 8:43

Lisäjoukkojen myötä amerikkalaissotilaiden määrä nousisi noin 40 000:een, mikä on korkein määrä sen jälkeen kun Yhdysvallat vuonna 2001 hyökkäsi Afganistaniin ja kaatoi Taleban-hallinnon. Kaksi kolmasosaa Afganistanin ulkomaisista joukoista olisi tämän jälkeen amerikkalaisia.

Lehden mukaan lisäys Afganistanissa merkitsisi sitä, että Yhdysvaltojen olisi pakko vähentää joukkojaan Irakissa ainakin jonkin verran. Lehti lainasi jutussaan nimettömänä pysytteleviä presidentti George W. Bushin hallinnon virkamiehiä.

Puolustusministeri Robert Gates sanoi perjantai-iltana, että Yhdysvallat voisi harkita levottomassa Etelä-Afganistanissa olevien joukkojen ottamista omaan komentoonsa. Tällä hetkellä joukot ovat Naton komennossa. Taleban-liikkeen hyökkäysten kohteena olevassa etelässä on brittiläisiä, hollantilaisia, kanadalaisia ja australialaisia joukkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?