Schwarzenegger on taas suosittu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Schwarzenegger on taas suosittu

Vuosi sitten Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger rypi poliittisen uransa alhaisimmissa kannatusluvuissa. Vastustajat siteerasivat jo hänen omaa elokuvalausahdustaan: Hasta la Vista, Arnold! Tervemenoa, Arnold.

30.10.2006 6:58

Nyt kun kuvernöörivaaliin on aikaa vain reilu viikko, jatkokaudelle pyrkivä Schwarzenegger on yllättäen ponnahtanut ennakkosuosikiksi. Kannatus on noussut 47 prosenttiin, ja hänellä on kunnon etumatka demokraattiehdokas Phil Angelidesiin.

Schwarzeneggerin paluuta voi verrata hänen roolihahmoonsa elokuvassa Terminator 2: Tuomion päivä. Tässä tieteistrilogian keskimmäisessä osassa tuhoajarobotti ohjelmoidaan uudelleen ja siitä tulee hyväntekijä.

Tosielämässä Iso Arska ohjelmoi itsensä uudelleen ja ryhtyi kalastelemaan demokraattien ääniä. Äänestäjät antavat tuomionsa uudesta tyylistä runsaan viikon päästä, 7. marraskuuta.

- Luulen, että hän ansaitsee Emmy-ehdokkuuden parhaana demokraatteja matkivana republikaanina, Angelides tuskaili kilpailijansa suunnanvaihdosta. Republikaaneja edustavan Schwarzeneggerin suosio on heilahdellut virkakauden aikana rajusti.

- Vuosi sitten Schwarzenegger oli epäsuositumpi kuin George W. Bush Kaliforniassa, mikä osoittaa, kuinka syvälle hän oli vajonnut, sanoi Kalifornian yliopiston tutkija Bruce Cain ABC -uutisille.

Schwarzeneggerin nousun syy on yksinkertainen. Kuvernööri on osannut vedellä oikeista naruista, joista yksi on vihreys.

Schwarzenegger on nostanut osavaltionsa koko Yhdysvaltain ympäristöystävällisimmäksi. Hän lähetti jopa presidentti George W. Bushille kirjeen, jossa moitti hallitusta siitä, ettei sillä ole minkäänlaista suunnitelmaa kasvihuoneilmiön pysäyttämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?