Prinssi Charles pulitti satoja vuosia vanhan räätälilaskun - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Prinssi Charles pulitti satoja vuosia vanhan räätälilaskun

Englannin kruununprinssi Charles on tehnyt miehen työn. Hän on maksanut kuningashuoneen velan, joka on peräisin 1600-luvulta. Kuningashuoneen rahakirstuun teko ei tehnyt suurta koloa - velkaa oli kertynyt vuosien saatossa kaikkiaan noin 570 euroa.

Prinssi Charles teki miehen työn ja maksoi kuningashuoneen ikivanhan velan.

11.6.2008 21:03

Prinssi Charles saattoi loppuun sen, minkä Skotlannin kuningas Kaarle II aloitti vuonna 1651. Tämä puetutti sotajoukkoihinsa kuuluneet tuhannet miehet uusiin univormuihin valmistautuessaan tasavaltalaisia vastaan käytyyn sotaan, kertovat Ylen verkkosivut.

Hienot asut eivät siivittäneet miehiä kuitenkaan voittoon, ja Kaarle II pakeni Manner-Eurooppaan. Tilanteen saarivaltiossa rauhoituttua hän palasi maanpaosta ja vuonna 1660 Kaarle II kruunattiin Englannin kuninkaaksi. Tässä hötäkässä Worchesterin vaattureille maksamatta jäänyt velka oli autuaasti unohtunut.

Worchesterin vaatturikilta havahtui viisitoista vuotta sitten tilanteeseen ja ryhtyi lähettämään rästilaskuja kuningashuoneelle. Ylen verkkosivujen mukaan Charles päätti maksaa ikivanhan velan hyvän tahdon eleenä.

Kruununprinssi vei asian päätöksen vieläpä tyylikkäästi - hän luovutti rahat kiltamestari Andrew Grantille 1650-luvun tyyliin tehdyssä nahkakukkarossa. Tarkan punnan miehenä hän ei kuitenkaan suostunut maksamaan velan korkoja.

- En ole eilisen teeren poikia, hän totesi naureskelleen Grantille.

BBC laskee, että velan summa olisi korkoineen noin 59 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?