Yhdysvallat muslimien puolella pilapiirroskohussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvallat muslimien puolella pilapiirroskohussa

Yhdysvallat asettui perjantaina muslimien kannalle Muhammad-pilapiirroksista syntyneessä kohussa.

3.2.2006 0:00

Maan ulkoministeriön mukaan kuvien julkaiseminen oli kiihottamista uskonnolliseen ja etniseen vihanpitoon, eikä sitä voi hyväksyä.

- Nämä piirrokset hyökkäävät muslimien uskoa vastaan. Tunnustamme ja kunnioitamme sanan- ja lehdistönvapautta, mutta lehdistön on tunnettava myös vastuunsa, sanoi ministeriön edustaja Kurtis Cooper.

UM kehottaamatkailijoitavarovaisuuteen

Suomen ulkoministeriö on muuttanut matkustusohjeitaan osaan muslimimaista pilapiirroskohun aiheuttamien levottomuuksien vuoksi.

Ministeriö kehottaa suomalaisia olemaan varovaisia matkustaessaan Egyptiin, Arabiemiraatteihin, Iraniin, Omaniin, Kuwaitiin, Jemeniin ja Saudi-Arabiaan. Kehotus koskee myös Israeliin matkustavia.

Tanskalaisia koskevat uhkaukset voivat kohdistua muidenkin pohjoismaiden kansalaisiin, ministeriö varoittaa.

Suomalaisten kannattaa ministeriön mukaan tarkkailla aktiivisesti tilannetta tiedotusvälineistä.

Mielenosoituksissahuudettiin kuolemaaTanskalle

Eri puolilla Pakistania on poltettu toista päivää peräkkäin Tanskan ja joidenkin muiden Euroopan maiden lippuja. Sadat ihmiset huusivat kuolemaa Tanskalle, Ranskalle ja Norjalle.

Indonesiassa kolmisenkymmentä mielenosoittajaa tunkeutui aamulla pohjoismaiseen suurlähetystörakennukseen, jossa on myös Suomen edustusto. He heittelivät rakennuksen aulassa huonekaluja ja mätiä kananmunia mutta eivät päässeet kerroksiin, joissa suurlähetystöt sijaitsevat.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen toisti, ettei hallitus voi pyytää anteeksi tiedotusvälineen puolesta. Hän korosti myös sananvapauden merkitystä.

STT-Reuters-AFP

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?