1- ja 3-vuotiaat pikkulapset surmattiin Ruotsissa - isä pidätetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

1- ja 3-vuotiaat pikkulapset surmattiin Ruotsissa - isä pidätetty

Kaksi pikkulasta puukotettiin hengiltä maanantai-iltana Ruotsin Arbogassa. Omakotitalossa puukotetut lapset olivat 1- ja 3-vuotiaita. Lasten 23-vuotias äiti loukkaantui vakavasti.

Isän epäillään puukottaneen hengiltä 1- ja 3-vuotiaat lapsensa ja haavoittaneen vakavasti lasten äitiä Ruotsin Arbogassa. Avioparin avioliitto oli kaatunut ja äiti asui talossa uuden miehensä kanssa. Hän löysi uhrit kotiin tullessaan.

18.3.2008 7:12 | Päivitetty 18.3.2008 14:08

Poliisi pidätti varhain tiistain vastaisena yönä lasten 28-vuotiaan isän epäiltynä kahdesta murhasta sekä murhanyrityksestä.

Vuonna 1980 syntynyt isä kiisti alustavissa kuulusteluissa syyllisyytensä lastensa murhiin ja ex-vaimonsa murhayritykseen. Aviopari oli eronnut viime marraskuussa. Heillä oli lasten yhteishuoltajuus.

Hälytysilmoituksen tapahtumista teki lasten äidin uusi miesystävä, joka löysi vakavasti loukkaantuneet lapset ja äidin talosta. Uhrit makasivat keittiön lattialla vierekkäin.

Lapset menehtyivätsairaalassa

Talossa asunut äidin miesystävä oli tullut illalla kotiin töistä, kun hän löysi lapset ja heidän äitinsä. Mies soitti pelastusnumeroon maanantai-iltana kello 19.20.

Uhrit vietiin sairaalaan Örebrohon, jossa lapset myöhemmin kuolivat puukoniskuista saamiinsa vammoihin. Äiti kuljetettiin edelleen sairaalahoitoon Uppsalaan.

Poliisi haki veriteoista epäillyn 28-vuotiaan isän tämän kotoa maanantai-iltana muutamia tunteja hälytyssoiton jälkeen. Mies ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

Perhe asui idyllisessä punaiseksi maalatussa omakotitalossa rauhallisella asuinalueella. Talon pihamaa on täynnä lasten leikkikaluja.

Äiti muutti taloon uuden miesystävänsä kanssa vain muutama kuukausi sitten.

Mies epäiltynälaittomasta uhkauksesta

Poliisin mukaan surmista epäilty isä ilmestyi maanantaina ex-vaimonsa uuteen kotiin saadakseen takaisin itselleen naisen käytössä olleen auton.

28-vuotias isä on jo aiemmin ollut epäiltynä laittomasta uhkauksista ex-vaimoaan kohtaan. Nainen teki viime vuoden lopulla miehestä ilmoituksen poliisille, mutta tämän tapauksen tutkinta on yhä kesken.

Murhista epäillyn miehen äiti kertoi Aftonbladetille, että hänen poikansa oli viettänyt maanantai-illan uuden naisystävänsä luona.

- Poliisi on tässä asiassa väärässä. Poikani ei voi lyödä hengiltä edes kärpästä, nainen kertoi.

Lasten äitiä ei vielä maanantaina pystytty kuulemaan. Veritöillä ei ollut ulkopuolisia todistajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?