Ulkomaat

Viisi vuotta kateissa ollut "kanoottimies" pidätettiin

Julkaistu:

Britannian poliisi pidätti myöhään eilen illalla salaperäisen "kanoottimiehen", joka ilmestyi viime lauantaina poliisilaitoksella oltuaan yli viisi vuotta kadoksissa.

John Darwin katosi maaliskuun 21. päivänä vuonna 2002, jolloin hän lähti melomaan kanootillaan. Sen jälkeen hänestä ei ollut havaintoja.

Kanootti löydettiin myöhemmin rantaan huuhtoutuneena läheltä Hartlepoolia. Pelastustyöntekijät arvioivat tuolloin, että mahdollisuudet löytää Darwin hengissä ovat lähes olemattomat.

Sky Newsin mukaan poikansa kotoa Basingstokesta tiistai-iltana haettu Darwin, 57, vastaa tänään poliisin kysymyksiin. Poliisi epäilee Darwinia mm. pörssikeinottelusta, mutta hän väittää, että ei muista mitään viime vuosista.

Darwinin vaimo Anne muutti kuusi viikkoa sitten Panamaan myytyään ensin pariskunnan yhteisen talon. Hän oli nostanut myös miehensä henkivakuutusrahat. Silminnäkijähavaintojen mukaan heidät oli nähty yhdessä Panamassa sen jälkeen.

Darwinien entiseen kotiin muuttanut asukas kertoi, että taloon oli asennettu 17 puhelinlinjaa ilmeisesti pörssikeinottelua varten. Sky Newsin mukaan poliisia oli vinkattu Darwinin yhteyksistä Panamaan vain vähän ennen hänen löytymistään.

Anne Darwin on jo puhunut miehensä kanssa puhelimessa ja hän aikoo lentää Britanniaan mahdollisimman pian. Mies kertoi vaimolleen, ettei muista mitään sitten vuoden 2000, jolloin pariskunta lomaili Norjassa.

John Darwinin täti ei kuitenkaan niellyt muistinmenetysväitettä.

- Suurin osa perheestä uskoo, että hän menetti muistinsa lähes hukuttuaan, mutta minä en olisi siitä niinkään varma. Olen kyyninen. Totta puhuakseni en usko, että hän edes kastui tuona päivänä, Margaret Burns sanoi Evening Standard -lehden mukaan.