Kohuraportti: Lihantuotanto aiheuttaa yli puolet hiilidioksidipäästöistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kohuraportti: Lihantuotanto aiheuttaa yli puolet hiilidioksidipäästöistä

World Watch -instituutin tuoreen raportin mukaan lihantuotanto aiheuttaa yli puolet maailman kasvihuonekaasupäästöistä.

Jos World Watchin kohuraportti otetaan tosissaan, lihasta voi tulla ylellisyystavaraa.

20.11.2009 20:32

Määrä on selvästi aiemmin arvioitua enemmän. Helsingin Sanomien mukaan tähän asti on arvioitu, että 18 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä olisi peräisin lihantuotannosta. Luku perustuu YK:n alaisen ruoka- ja maatalousjärjestön FAO:n vuonna 2006 julkaisemaan raporttiin.

World Watchin tutkijoiden mukaan lihantuotanto aiheuttaa ainakin 51 prosenttia päästöistä. Arviossa ovat mukana muun muassa karjaeläinten hengityksestä aiheutuvat päästöt.

Aiempaa raporttia World Watch arvostelee muun muassa siitä, että FAO:n tutkijat ovat jättäneet jotkut päästölähteet kokonaan huomiotta ja aliarvioineet joitakin päästölähteitä.

Tulokset tukevat käsitystä, että kasvisruokavalioon siirtymällä voitaisiin nopeasti vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitä ilmastonmuutosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?