Saddam: En pelkää enkä kadu mitään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saddam: En pelkää enkä kadu mitään

Saddamin viimeisistä sanoista ja ajatuksista ovat kertoneet myös muut teloituksessa läsnä olleet.

2.1.2007 6:59

Irakin hallituksen turvallisuusneuvonantaja Mowaffak al-Rubaie käveli Saddamin vieressä, kun ex-diktaattoria vietiin kahleissa hirttolavalle. Al-Rubaie kertoi New York Times -lehdelle kysyneensä Saddamilta, tunsiko hän katumusta tai pelkäsikö hän kuolemaa.

- En. Olen sotilas, enkä pelkää itseni puolesta. Olen käynyt koko elämäni ajan pyhää sotaa ja taistellut hyökkääjiä vastaan. Kukaan, joka tälle tielle lähtee, ei saa olla peloissaan, Saddam vastasi.

Al-Rubaien mukaan joku vartijoista sanoi Saddamille vihaisena, että tämä on "tuhonnut ja tappanut irakilaisia ja pannut nämä elämään köyhyydessä".

Vieläkin Saddam kiisti kaiken.

- Minä olen pelastanut teidät köyhyydestä ja kurjuudesta ja tuhonnut teidän vihollisenne, persialaiset ja amerikkalaiset, Saddam sanoi al-Rubaien mukaan vartijalle.

Persialaisilla Saddam tarkoitti naapurimaata ja entistä vihollistaan Irania.

Tuomari Munir Haddad kuvaili myös BBC:lle Saddamin viime hetkiä. Haddadin mukaan Saddam lausui hirttolavalla myös tuttuja iskulauseita.

- Jumala on suurin! Alas amerikkalaiset! Alas miehittäjät! Me pääsemme taivaaseen ja vihollisemme mädäntyvät helvetissä!

Haddadin mukaan Saddam myös vetosi irakilaisiin, jotta nämä vastustaisivat miehittäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?