100-vuotias elokuvalegenda Bob Hope kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

100-vuotias elokuvalegenda Bob Hope kuoli

Britanniassa syntynyt ja sittemmin Yhdysvaltoihin muuttanut näyttelijä ja rakastettu koomikko Bob Hope kuoli sunnuntai-iltana kotonaan Los Angelesissa.

29.7.2003 0:00

Merkittävän uran viihdemaailman eturintamassa tehnyt Hope oli kuollessaan satavuotias. Viimeiset hetkensä rakastettu näyttelijä vietti rauhaisasti kotonaan läheisimpiensä ympäröimänä.

Bob Hope oli 1900-luvun suurimpia elokuvatähtiä, jonka näyttelijänura kesti huikeat seitsemän vuosikymmentä. Tähti niitti menestystä niin näyttämöllä, televisiossa, radiossa kuin elokuvissakin. Uransa aikana Hope näytteli yli 50 elokuvassa, ja hänet palkittiin viidellä kunnia-Oscarilla.

Hopea pidettiin komiikan mestarina ja säteilevänä esiintyjänä, jonka valovoima nousi täyteen loistoonsa valkokankaalla. Tiensä kohti menestystä Hope aloitti kuitenkin varsin vaatimattomasti 1920-luvulla. Aluksi hän teki lukuisia lyhyitä komedioita Warner Brossille, ja häntä pidettiin vain keskinkertaisena näyttelijänä. 1940-luvulla Hope teki kuitenkin läpimurtonsa Kaksi iloista merimiestä -elokuvilla, joissa hän seikkaili yhdessä Bing Crosbyn kanssa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kommentoi Hopen poismenoa eilen tuoreeltaan uutistoimisto Reutersille.

- Tänään Amerikka menetti hienon kansalaisen. Me suremme Bob Hopen poismenoa. Bob Hope sai meidät nauramaan. Hän piristi meidän mieliämme, Bush ylisti.

Dolores Hopen mukaan Bob Hope haudataan hiljaisesti lähipiirissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?