Sarjaraiskaaja piinaa Uumajaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sarjaraiskaaja piinaa Uumajaa

Ensin sarja Uumajaa ja Ruotsia järkyttäneitä väkivaltaisia raiskauksia. Sitten liki kuusi vuotta hiljaiseloa - ja jälleen uusi hyökkäysaalto vanhoilla kulmilla.

18.1.2006 0:00

Ruotsi jahtasi eilen valtavin voimin "Hagamanneniksi" ristittyä seksuaalirikollista, joka piti Uumajaa otteessaan viimeksi vuosina 1998-2000. Nimensä mies sai siitä, että hän valitsi uhrinsa Hagan kaupunginosasta.

Nyt poliisi on varma, että Hagamannen on palannut terrorisoimaan aluetta. Täysi varmuus asiasta saatiin dna-testeillä, kun joulukuussa tapahtunut 51-vuotiaan naisen raiskaus paljastui miehen tekosiksi. Hänen epäillään myös yrittäneen kahden 25-vuotiaan naisen väkisinmakaamista viime viikonloppuna.

- Meillä on hänen dna:nsa. Nyt täytyy vain selvittää nimi. On hämmentävää, että hyökkäysten välillä on näin monta vuotta, tutkinnanjohtaja Göran Markström sanoi eilen sanomalehti Aftonbladetissa .

Jahtiin järeästi osallistuneet ruotsalaislehdet etsivätkin urakalla syitä Hagamannenin paluulle. Psykiatrien ja poliisin mukaan Hagamannen on voinut olla hiljaiselon vuodet vankilassa, psykiatrisessa hoidossa tai ulkomailla. Uuteen hyökkäykseen hänet on ajanut todennäköisesti jokin rakkauselämään liittyvä kriisi. Markströmin mukaan hän on ilmeisestikin joutunut nöyryytetyksi vain muutamia tunteja ennen 51-vuotiaan naisen raiskausta.

- Hänellä on voinut olla suhde, jonka avulla hän on pystynyt tukahduttamaan viettinsä tai sitten hän on jatkanut väkisinmakaamista ja pahoinpitelyä suhteessa. Tässä tapauksessa suhde on nyt päättynyt tai mutkistunut jollain tavalla, arvioi myös tunnettu psykiatri Ulf Åsgård Aftonbladetissa.

Lehdet kuvailivat Hagamannenia myös yksinäiseksi sudeksi, jonka käytökseen vaikuttavat lapsuuden traumat. Tiedot perustuvat poliisin teettämään salaiseen profiiliin, jonka avulla Hagamannenia nyt etsitään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?