Buddhalaiset paljastavat: Putin oli myös jumala - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Buddhalaiset paljastavat: Putin oli myös jumala

Venäjän buddhalaisten mukaan on "ikivanha kaunis perinne", että he pitävät presidentti Dmitri Medvedeviä Valkoinen Tara -jumalattarena. Medvedev sai kuulla jumaluudestaan vastikään, kun hän vieraili Burjatiassa.

26.8.2009 15:17

Dagba-lama selvitti Izvestija-lehdelle, että kyseessä on hallitsijaan kohdistuva kunninanosoitus ja se on perinteenä nimenomaan Venäjällä asuvien buddhalaisten keskuudessa.

Laman mukaan kaikki sai alkunsa jo Katariina Suuren aikaan. Venäjällä asuva buddhalaiset saivat hänen aikanaan lisää vapauksia harjoittaa uskontoaan ja Katariina Suuri myös vahvisti Hambo-laman instituution Venäjälle.

- Ensimmäinen Hambo-lama kävi Katariina Suuren luona ja polvistui hänen eteensä. Se herätti ihmetystä ihmisissä, mutta Hambo-lama vastasi: Teille hän on vääräuskoinen ja nainen, mutta minulle hän on Valkoisen Taran ilmentymä, burjatialaisluostarin johtaja selvitti Izvestijalle.

Dagba-laman mukaan Venäjän buddhalaisten joukossa on siitä lähtien ollut perinteenä, että he pitävät maan kulloistakin johtajaa Valkoisen Taran ilmentymänä.

Näin ollen Venäjän nettikirjoittajien huolet pääministeri Vladimir Putinin reaktioista Medvedevin jumaluuteen lienevät turhia, sillä Putin on ehtinyt - tosin ilmeisesti tiertämättään - olla jumalattarena jo ennen seuraajaansa.

Valkoisen Taran ominaisuuksiin kuuluu muun muassa myötätunto, toiveiden täyttäminen ja pitkän elämän takaaminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?