Ulkomaat

Ranskalaisen sarjamurhaajan oikeudenkäynti alkaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Ranskassa on alkanut oikeudenkäynti Ardennien hirviöksi kutsuttua sarjamurhaajaa vastaan. Ranskalaisen Michel Fourniret'n, 65, epäillään murhanneen jopa 13 nuorta naista tai tyttöä Belgiassa ja Ranskassa vuosina 1987-2001.

Myös Itävallan, Saksan ja Britannian poliisit ovat tutkineet Fourniret'n yhteyksiä selvittämättömiin henkirikoksiin. Häntä epäillään muun muassa selvittämättömästä 20-vuotiaan brittinaisen murhasta vuonna 1990.

Nyt alkaneessa oikeudenkäynnissä Fourniret´ta syytetään seitsemästä murhasta, jotka hän on tunnustanut. Fourniret on auttanut poliisia löytämään ruumiita synkästä metsästä Ranskan ja Belgian välisellä rajaseudulla.

Fourniret ja hänen vaimonsa Monique Olivier, 59, kuljettiin aamulla kahdella autolla vahvasti vartioituna lähellä Belgian rajaa sijaitsevan Charleville-Mezieresin kaupungin oikeustaloon.

Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän kaksi kuukautta. Sitä seuraa paikan päällä yli 300 toimittajaa.

Vaimo sanoo
avustaneensa pakosta

Psykologien mukaan Fourniret sai sadistista mielihyvää raiskaamisesta ja tappamisesta.

Olivierin syytetään osallistuneen yhteen murhaan ja avustaneen miestään neljässä murhassa. Olivier sanoo toimineensa miehensä pakottamana. Syyttäjä vaatii molemmille elinkautista vankeustuomiota.

Fourniret istui 1980-luvulla tuomion seksirikoksesta. Vankeusaikanaan hän tutustui Olivieriin lehti-ilmoituksella.

Syyttäjän mukaan Fourniret oli vapauduttuaan tehnyt Olivierin kanssa sopimuksen: Olivier auttaisi Fourniret'ta sieppaamaan nuoria naisia ja tyttöjä, jos Fourniret tappaisi hänen entisen aviomiehensä.

Olivier auttoi, mutta Fourniret ei syyttäjän mukaan pitänyt lupaustaan tappaa väkivaltaista ex-miestä. Metsänvartijana ja opintojenohjaajana työskennellyt Fourniret jäi kiinni vuonna 2003, kun hän yritti siepata 13-vuotiaan tytön.

Uhrit olivat 12-21-vuotiaita. Fourniret`n tunnustamat murhat tapahtuivat 1987, 1988, 1989, 1990, 2000 ja 2001.

Tuoreimmat