Bodenjärven verinen jälkinäytös päättyi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bodenjärven verinen jälkinäytös päättyi

Kuolema iski nopeasti ja aivan yllättäen, kun Tupolev-matkustajakone törmäsi 10 kilometrin korkeudessa rahtiyhtiö DHL:n Boeing 757:ään.

27.10.2005 0:00

Se oli poikkeuksellisen raju ja murheellinen lentoturma: Tupolevissa oli 45 venäläistä lasta ja nuorta matkalla lomalle Espanjaan. Heidän lisäkseen onnettomuus vaati vielä 26 kuolonuhria.

Myös jälkinäytös oli traaginen. Vaimonsa ja lapsensa turmassa menettänyt Vitali Kalojev sai eilen kahdeksan vuoden vankeustuomion taposta. Hän oli myöntänyt puukottaneensa helmikuussa 2004 kuoliaaksi lennonjohtajan, joka oli yksin työvuorossa turmayönä Sveitsissä.

Mustiin pukeutunut Kalojev ei suostunut nousemaan, kun tuomio luettiin eikä hän näyttänyt mitään tunteita. Oikeussalin ulkopuolelle päästyään hän hymyili ja vilkutti kannattajilleen, joista yksi oli Pohjois-Ossetian presidentti.

Kalojev kertoi oikeudenkäynnin avajaisistunnossa toissa päivänä Klotenissa, että onnettomuus oli jättänyt hänet täysin tyhjän päälle.

- En tiedä enää, miten jatkaisin elämääni eteenpäin, Kalojev sanoi tuomarille.

Kalojevin epätoivoinen teko vei pohjan myös toisen perheen elämältä. Surmatulta tanskalaiselta lennonjohtajalta Peter Nielseniltä jäi kaksi lasta ja vaimo Mette, joka näki puukotetun miehensä makaavan verissään maassa perheen rivitaloasunnon parvekkeen edessä.

- Soita ambulanssi, ehti Peter Nielsen sanoa ennen menehtymistään.

Puukoniskut olivat kuitenkin katkaisseet Nielseniltä valtimon, ja apu tuli paikalle liian myöhään. Hän kuoli 36-vuotiaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?