Times: Poliisilla on kuvia Litvinenkon murhaajasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Times: Poliisilla on kuvia Litvinenkon murhaajasta

Britannian poliisi uskoo löytäneensä turvakamerakuvia miehestä, joka myrkytti venäläissyntyisen Aleksandr Litvinenkon Lontoossa marraskuussa, Times-lehti kirjoittaa.

Britannian poliisilla on vihiä Aleksandr Litvinenkon myrkyttäjästä.

20.1.2007 10:12 | Päivitetty 20.1.2007 11:08

Lehden mukaan epäilty tallentui Heathrown lentokentän turvakameran nauhalle 1. marraskuuta, kun hän saapui Britanniaan Hampurista.

Miestä kuvataan pitkäksi, vahvarakenteiseksi ja tummahiuksiseksi. Kolmissakymmenissä olevalla miehellä on poliisin mukaan selvästi keskiaasialaiset kasvonpiirteet. Tunnistus perustuu Litvinenkon kuolinvuoteellaan antamaan kuvaukseen.

Mies matkusti Britanniaan ilmeisesti liettualaisella tai slovakialaisella passilla ja poistui maasta käyttäen eri passia. Poliisi ei aio julkistaa kuvia miehestä.

Litvinenkon ystävät uskovat miehen olleen palkkamurhaaja, joka toimi Kremlin laskuun.

Poliisin tutkimukset ovat jo valottaneet kysymystä siitä, missä murhaaja antoi Litvinenkolle kuolettavan annoksen radioaktiivista polonium-isotooppia. Epäilyjen keskuksessa on huone Lontoon Millennium-hotellissa, missä Litvinenko tapasi kolme venäläismiestä keskustellakseen liiketoimista.

Litvinenko itse uskoi saaneensa myrkkyä teessä, jonka valmisti kolmas miehistä, salaperäinen "Vladislav".

Kaksi muuta hotellihuoneessa ollutta miestä, Andrei Lugovoi ja Dimitri Kovtun, kiistävät osallistuneensa rikokseen. Kolmas mies on yhä kateissa. Timesin mukaan murhaa tutkiva Scotland Yard haluaisi nyt etsiä epäiltyä Venäjältä, mutta Venäjän viranomaiset eivät toistaiseksi ole antaneet tähän lupaa.

Litvinenko, Britannian kansalaisuuden saanut entinen vakooja, kuoli säteilymyrkytykseen 23. marraskuuta.

(STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?