Pikkuprinsessa hurmasi norjalaiset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pikkuprinsessa hurmasi norjalaiset

Kruununprinsessa Ingrid Alexandra varasti eilen koko show'n ensimmäisessä virallisessa edustustilaisuudessaan, Norjan kansallispäivän juhlissa.

18.5.2005 0:00

Tammikuussa vuoden täyttänyt pikkuprinsessa heilutti innokkaasti yleisölle Oslon kuninkaanlinnan parvekkeelta, vierellään isänsä Haakon ja äitinsä Mette-Marit.

Päivä oli suuri myös prinsessa Mette-Maritin pojalle, Marius Borg Höibylle. Tokaluokkalainen marssi ensimmäistä kertaa koululaisten perinteisessä juhlakulkueessa kuninkaanlinnan edustalle.

Vain yksi oli joukosta poissa kansallispäivänä: kuningas Harald, joka ei toipilaana pystynyt lainkaan esiintymään juhlakansalle.

Haraldin sairastelu on nostanut Norjassa esiin kysymyksen vallansiirrosta. Lääkäreiden mielestä 68-vuotiaan kuninkaan pitäisi vähentää työntekoa, koska siitä aiheutuu liikaa stressiä.

Vaikka kruununprinssi Haakon on hyvin suosittu kansalaisten keskuudessa, eivät norjalaiset ole vielä valmiita kruunaamaan häntä kuninkaaksi.

- Ei missään nimessä. Meillä on traditiona, että kuninkaat hallitsevat elämänsä loppuun asti. Kuningas Harald palaa vielä tehtäviinsä täysin toipuneena, uskoi Aker Bryggen ravintola-alueella kansallispäivää eilen juhlinut Per Jäger.

Norja juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?