Poliisit saivat pommivyön irti Tukholmassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisit saivat pommivyön irti Tukholmassa

Ruotsin poliisi on onnistunut irrottamaan pommivyön mieheltä Tukholman lähiössä. Suurin vaara on toistaiseksi ohi. Poliisin räjähdeasiantuntijat vievät parhaillaan räjähteitä tutkittavaksi.

25.6.2006 14:24 | Päivitetty 25.6.2006 18:40

Poliisi eristi päivällä alueen Tukholman Tenstan lähiöstä pommiuhan vuoksi. Poliisin asiantuntijat uskovat, että piiritettynä olevalla miehellä todellakin oli pommi. Lähiön asukkaat huolestuivat, kun he näkivät oudosti käyttäytyneen miehen, jonka vartaloon oli kiinnitetty pommilta näyttänyt esine.

Noin 35-vuotiaan miehen vyötäröllä oli ilmeisesti räjähdyspanos. Poliisi toimitti kerrostalon parkkipaikalla oleskelevalle miehelle puhelimen, jolla hän piti yhteyttä virkavaltaan. Poliisin mukaan epäilty kertoi heille, että hänet oltiin siepattu kolme päivää sitten. Mies kertoi olleensa asunnossa, joka sijaitsee lähistön kerrostalossa. Asunto on tutkittu ja poliisin mukaan se oli nyt tyhjä.

Satakunta ihmistä evakuoitiin kodeistaan läheiselle urheilukentälle. Myös liikenne E18-moottoritieltä katkaistiin. Poliisi sai aamupäivällä hälytyksen lähiön asukkailta.

(STT-TT-Reuters-IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?