Hirvenmetsästäjä ampui parhaan ystävänsä ja itsensä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hirvenmetsästäjä ampui parhaan ystävänsä ja itsensä

Eläkeläisten murheellisesti päättyneen hirvenmetsästysretken käänteet ovat selviämässä. Vain yksi ruotsalaismiehistä palasi hengissä kotiin viime viikolla.

16.10.2006 7:05

Kaksi muuta löytyi Åmalin lähistöltä ammuttuina. Ruotsin poliisi arveli ensin, että tapaukseen liittyy muitakin henkilöitä. Nyt poliisi uskoo, että yksi metsästäjistä ampui erehdyksessä parhaan ystävänsä - ja sitten itsensä.

- He olivat parhaita ystäviä, kertoi kaverukset tuntenut Göran Backman Expressen -lehdelle.

Metsästäjät löydettiin kuolleina Västra Bräckestä Åmålin läheltä, toinen tiistai-iltana ja toinen keskiviikkoaamuna. Miehet makasivat maassa 75 metrin päässä toisistaan. Poliisin teoria on, että 72-vuotias meni ulos, kun taas 65-vuotias jäi jahtimökkiin.

Nuorempi mies ei tajunnut, että hänen ystävänsä oli kaadetun hirven luona. Kun mies näki hirven takajalan nousevan, hän luuli eläimen yrittävän pakoon.

Ulos kiirehtinyt mies ampui vahingossa ystäväänsä selkään. Kaamean erehdyksen tajuttuaan hän meni verannalle ja riisti itseltään hengen. Kolmas mies tuli paikalle vasta, kun molemmat olivat jo kuolleet.

Ruotsin poliisia on askarruttanut myös maanantaina jahtitorniin tapettu 69-vuotias metsästäjä. Mies oli hirvijahdissa Hallandisssa, kun joku ampui hänet ja varasti hänen aseensa. Åmalin ja Hallandin surmien välillä ei ole yhteyttä.

- Ehkä emme saa koskaan tietää, mitä tarkalleen ottaen tapahtui, tutkinnanjohtaja Thord Haraldsson sanoi Expressenille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?