Vasta ylimääräinen myrkkyannos teloitti 76-vuotiaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vasta ylimääräinen myrkkyannos teloitti 76-vuotiaan

Liki sokea ja kuuro, melkein puhe- ja liikuntakyvytön, täyttänyt juuri edellisenä päivänä 76 vuotta.

18.1.2006 0:00

Tällainen mies teloitettiin eilen Kaliforniassa, ja arvostelu kuvernööri Arnold Schwarzeneggerin tiukkaa kuolemantuomiolinjaa kohtaan kiihtyi yhä.

Kun Clarence Ray Allen vietiin teloitettavaksi San Quentinin vankilassa, hän nyökkäsi omaistensa suuntaan ja näytti yrittävän sanoa heille: "Rakastan teitä".

Teloituksesta muodostui lopulta oletettuakin piinaavampi tapahtuma, sillä vankilan edustajat joutuivat antamaan Allenille yhden ylimääräisen annoksen myrkkyä, joka sitten pysäytti sydämen.

- Se ei ole tavatonta, olihan tämän miehen sydän sykkinyt täysillä jo 76 vuotta, teloitusta valvonut Stephen Ornoski sanoi.

Euroopan neuvoston edustaja Terry Davis arvosteli teloitusta voimakkaasti muiden ihmisoikeusjärjestöjen tavoin.

- Kuolemantuomio on aina väärin, mutta 76-vuotiaan sokean miehen sitominen tuoliin ja myrkyn ruiskuttaminen häneen on groteskia, Davis sanoi.

Allen joutui alkujaan vankilaan, koska hän oli murhauttanut oman poikansa 17-vuotiaan tyttöystävän siinä pelossa, että tämä kertoisi poliisille Allenin tekemästä ryöstöstä.

Istuessaan murhasta elinkautista Allen keksi 25 vuotta sitten, että hän voisi surmata tapauksen seitsemän todistajaa, jotta nämä eivät estäisi hänen vetoomuskäsittelynsä läpimenoa. Hän palkkasi vapautuvan vankitoverinsa murhamieheksi ja tämä surmasikin kolme ihmistä.

Allen ja palkkamurhaaja Billy Ray Hamilton paljastuivat ja molemmat saivat kuolemantuomiot. Hamilton odottaa yhä tuomionsa täytäntöönpanoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?