Sarkozyn luksusloma joutui arvostelijoiden hampaisiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sarkozyn luksusloma joutui arvostelijoiden hampaisiin

Ranskan tulevan presidentin Nicolas Sarkozyn luksusloma ylellisellä risteilijällä Välimerellä on aiheuttanut varsinaisen myrskyn kotimaassa. Ranskalaislehdet moittivat oikeistolaisen Sarkozyn lomailua kerskailuksi, ja poliittiset vastustajat katsoivat sen osoittavan huonoa makua.

Ranskan tuleva presidentti Nicolas Sarkozy joutui vastailemaan kiusallisiin kysymyksiin kesken jouksulenkkinsä.

9.5.2007 15:48

Toimittajien Maltalla juoksulenkiltä tavoittama Sarkozy torjui arvostelun. Hän korosti, ettei hänen risteilynsä maksanut veronmaksajille penniäkään. Samalla hän lisäsi, että kyseisen jahdin omistava miljardööri Vincent Bollore oli hänen ystävänsä jo 20 vuoden takaa.

Depeche du Midi -lehti arvosteli Sarkozya "ylettömästä ylellisyyden ihannoinnista". Lehti vertasi hänen käytöstään "uusrikkaaseen, joka on juuri saanut päävoiton. Mutta Elysee (presidentinpalatsi) ei ole mikään kansallinen lotto".

Sarkozy aloitti kolmipäiväisen lepolomansa maanantaina, kun hän vaimonsa ja 10-vuotiaan poikansa kanssa astui loistoristeilijään Maltalla. Miljardööriystävän 60-metrisen moottorijahdin vuokraaminen maksaisi jopa 200 000 euroa viikolta kiireisimpänä loma-aikana.

Le Figaro -lehti oli ymmällään Sarkozyn lomasuunnitelmien äkkinäisestä muutoksesta. Alun perin hänen piti viettää vapaata Korsikalla.

Myös La Republique du Centre -lehti kiinnitti huomiota suunnitelmien muuttumiseen. "Vetäytyminen luostariin muuttui loistoristeilyksi. Tämä vaihdos muuttaa sunnuntaina annettua mielikuvaa Nicolas Sarkozysta hurmaavana, nöyränä johtajana".

- Antaa mennä, ilkkui puolestaan vasemmistolainen L'Humanite-lehti.

- Nyt riittää liikuttavat puheet unohdetuista työläisistä tai Ranskasta, joka nousee aamulla aikaisin.

Sarkozya puolustamaan asettui hänen oma UMP-puolueensa.

- Nicolas Sarkozy oli perheelleen velkaa kolme poikkeuksellisen onnellista päivää ennen asettumista viideksi vuodeksi Ranskan kansan palvelukseen, kommentoi entinen pääministeri Jean-Pierre Raffarin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?