Bill Clinton: Yhdysvaltojen pitäisi ottaa mallia Suomesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bill Clinton: Yhdysvaltojen pitäisi ottaa mallia Suomesta

Tiistaina New Yorkissa alkanut Yhdysvaltojen ex-presidentin Bill Clintonin Global Initiative -konferenssi sai paljon huomiota, mutta hänen kommenttinsa Suomesta menivät monelta ohi.

Bill Clinton suitsutti puheessaan Suomea.

24.9.2010 22:02

Esitellessään yhtenä avauspaneelin puhujana toimineen presidentti Tarja Halosen Clinton totesi, että Yhdysvaltojen pitäisi olla enemmän sosiaalidemokraattisen Suomen kaltainen, kertoo DailyBeast -sivusto.

-Tämä on yksi harvoista poliittisista asioista, joita aion sanoa tällä viikolla, Clinton aloitti.

- Ellemme elä maailmassa, jossa todisteilla ei ole merkitystä, asiat joita hän (Halonen) kohta sanoo, osoittavat, että jokainen 2000-luvulla menestyvä maa tarvitsee sekä loistavan yksityisen sektorin että hallinnon.

Clinton kritisoi hallinnon koon leikkauksia vaativaa Yhdysvaltojen oikeistoa muistuttamalla, että julkista sektoria tarvitaan liike-elämän ja voittoa tavoittelemattomien järjestöjen tukemisessa.

-Ystävämme Suomessa ovat tehneet melko ihailtavaa työtä, Clinton jatkoi.

Halosen puhe käsitteli muun muassa kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia, kehitysmaiden lasten ja äitien terveyspalveluita sekä opettajankoulutuksen tärkeyttä.

DailyBeast muistuttaa lopuksi lukijoitaan, että Suomessa on ilmainen terveydenhuolto, päivähoito ja esikoulu. Yliopistoihin ei ole lukukausimaksuja ja opiskelijat saavat opintotukea. Suomen koulujärjestelmä on lisäksi OECD-maiden ykkönen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?