Ostaisitko huvilan Milosevicilta? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ostaisitko huvilan Milosevicilta?

Miltä tuntuisi omistaa ex-diktaattorin ökyhuvila?

3.11.2005 0:00

Nyt siihen on oiva tilaisuus, jos kukkarossa vain sattuu olemaan 500000 euroa ylimääräistä rahaa.

Jugoslavian ex-johtaja, nykyisin tiukasti kaltereiden takana istuva Slobodan Milosevic kauppaa Glas Javnosti -lehden mukaan parhaillaan omaa loistohuvilaansa Belgradissa.

Huvila sijaitsee Belgradin hienostokaupunginosassa lähellä Milosevicin entistä virka-asuntoa, jonka Naton pommikoneet tuhosivat 1999, kun serbiarmeijaa painostettiin vetäytymään pois Kosovosta.

Milosevicille huvilasta ei ole enää iloa, sillä mitä todennäköisimmin hän istuu loppuelämänsä vankilassa. Oikeudenkäynti häntä vastaan on tosin yhä kesken, mutta raskaat syytteet mm. kansanmurhasta uhkaavat tuoda hänelle Haagin sotarikostuomioistuimessa maksimirangaistuksen eli elinkautisen.

Oikeudenkäyntinsä aikana Milosevic on osoittautunut erittäin taitavaksi omien asioidensa ajajaksi ja oikeuden pompottelijaksi - eikä hän vaikuta yhtään sen huonommalta bisnesmieheltäkään.

Milosevic osti nimittäin huvilansa 1999 juuri ennen Naton pommituksia vain 5000 eurolla, ja nyt hän pyytää siitä satakertaista hintaa. Arvioiden mukaan hintapyyntö on kuitenkin varsin kohdallaan, sillä 95 neliömetrin huvilaan kuuluu 8000 neliömetrin tontti Belgradin parhaimmassa kaupunginosassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?