Poliisi tutkii revolverin tarkasti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii revolverin tarkasti

Ruotsin poliisin toissa yönä haltuunsa saama Smith & Wesson.357 Magnum -revolveri on Olof Palmen murhan tutkijoiden mukaan yksi tärkeimmistä löydöistä koko murhatutkinnan aikana.

22.11.2006 7:07

- Olemme löytäneet kauan etsimämme aseen. Hallussamme on ase - ei muuta, totesi asianajaja Agneta Blidberg eilen tiedotustilaisuudessa.

Blidberg varoitti, että aseen yhteys Palmen murhaan on vielä todistamatta.

Revolveri toimitettiin aikailematta tutkittavaksi Ruotsin rikostekniseen laboratorioon Linköpingiin. Asiantuntijat kokoontuivat eilen iltapäivällä pohtimaan, mitä aseelle on mahdollista tehdä.

- Saako aseesta sormenjälkiä - sen näemme melko pian, mutta mahdollinen yritys tulee viemään aikaa. Jos otetaan dna-näyte, se ei aina onnistu ensimmäisellä yrittämällä, kertoi laboratorion ase-ekspertti Stefan Pettersson.

Laboratorion johtajan Roger Carlssonin mukaan mahdollisuudet saada edes sormenjälkiä ovat mikroskooppisen pienet, jos ase on ollut vedessä kauan. Hän ei myös pidä kovin todennäköisenä, että pahasti ruosteinen ase voitaisiin koelaukaista.

- Laukaisukunto riippuu ruosteen määrästä, aseen rasvauksesta ja siitä, kuinka syvällä järven pohjamudissa ase on maannut, sanoi Carlsson AP :n mukaan.

Laboratorion tiedottajan Sabine Rüttenin mukaan tutkijat pyrkivät todennäköisesti ensin irrottamaan ruosteen aseesta. Sen jälkeen nähdään, paljonko piipusta on jäljellä. Mahdollisen koelaukaisun jälkeen ammuttuja luoteja voidaan verrata Palmen murhaluoteihin.

- Tutkimuksiin kuluu arviolta viikkoja.

Lähteet: Expressen, Aftonbladet, AP

IS 22.11.2006: Palme: avoin tapaus

IS 22.11.2006: Onko kyseessä Palmen murha-ase?

IS 22.11.2006: Suomalaiset sukeltajat löysivät aseen

IS 23.11.2006: Suomalainen "Kari": Se ei ole Palmen murha-ase

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?