Ampumadraama Tukholman keskustassa - Liettualainen kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ampumadraama Tukholman keskustassa - Liettualainen kuoli

Yksi ihminen sai uudenvuodenaattona surmansa ja yksi haavoittui ammuskelussa Tukholman keskustassa. Poliisi otti myöhemmin kuulusteluihin kaksi ihmistä, joita ei epäillä veriteosta.

31.12.2008 9:22 | Päivitetty 31.12.2008 13:20

Ammuskelu tapahtui varhain aamulla Södermalmin kaupunginosassa. Tapahtumapaikan lähistöllä asuvat ihmiset kuulivat laukaukset ja hälyttivät poliisin. Poliisi eristi heti osan Södermalmista.

Surmansa sai 27-vuotias liettualainen mies.

Haavoittunut on 26-vuotias Ruotsin kansalainen. Hän on entuudestaan poliisille tuttu, kertoi Svenska Dagbladet -lehti. Haavoittunutta hoidetaan Karoliinisessa sairaalassa. Hänen tilansa on vakava, mutta hän ei ole hengenvaarassa.

Poliisi etsi päivän mittaan kahta epäiltyä ampujaa. Etsinnöissä oli apuna myös koirapartioita ja helikoptereita.

Etsinnöissä läheiseltä juna-asemalta löydettiin kaksi mopoa, joita epäillyt saattoivat käyttää pakomatkallaan. Toinen mopoista oli tuikattu tuleen.

Iltapäivällä poliisi teki kotietsinnän tapahtumapaikan lähistöllä. Kaksi ihmistä vietiin etsinnän seurauksena poliisin huostaan.

- Nämä henkilöt voivat antaa meille arvokkaita tietoja. Heitä ei ole kuitenkaan pidätetty eikä heitä epäillä mistään, sanoi Tukholman poliisin edustaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?