Raju myrsky upotti laivan Englannissa - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raju myrsky upotti laivan Englannissa - katso video

Kreikkalainen polttoainetankkeri vajosi mereen myrskyssä maanantain ja tiistain välisenä yönä Englannin rannikon edustalla. Lastissa oli yli 300 tonnia polttoöljyä.

15.1.2008 15:01

Ice Prince -laivan miehistö onnistuttiin evakuoimaan edellisenä päivänä. Aluksessa oli kaksikymmentä henkilöä, jotka kuljetettiin maihin helikoptereilla ja pelastusveneillä.

Pelastusmiehet kuvailivat äärimmäisen vaikeaa pelastusoperaatiota BBC:lle "kerran elämässä" -tehtäväksi. Evakuoinnin aikana merellä löivät viisimetriset aallot. The Sunin mukaan veneillä saapuneet pelastajat joutuivat ajamaan moneen otteeseen laivan viereen, kun jättiläisaallot työnsivät veneet aina uudestaan pois.

Laivan kannella kuljetettiin yli 2 000 tonnia puuta. Devonin rannikolla Englannin lounaisvesillä alus joutui myrskyyn. Kovassa tuulessa puulasti lähti liikkumaan, ja tankkeri kääntyi kumoon sen painosta.

Kaiken kaikkiaan laivan mukana upposi yli 5 000 tonnia puuta.

Vielä ei ole varmuutta siitä, onko aluksesta karannut öljyä mereen. Britannian rannikkovartiosto on kuitenkin varautunut öljyvuotoon. On mahdollista, että öljyä päätyy Englannin rannoille muutamien päivien kuluttua. Myös puuta lipuu rantoihin päivien mittaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?