Vauvan aivoissa kasvoi jalka - katso kuvat! - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vauvan aivoissa kasvoi jalka - katso kuvat!

Amerikkalaisvauva Sam Esquibel on jonkinmoinen lääketieteellinen ihme. Samin aivoista löytyi syntymän jälkeen pieni jalka ja muita hieman kehittyneitä ruumiinosia.

14.1.2009 9:06

Tapaus käynnistyi muutama kuukausi sitten, kun Samin äidin Tiffnie Esquibelin ultraäänessä havaittiin jotain olevan pielessä. Sikiön aivoissa näytti olevan kasvain.

Sam syntyi ja coloradolaissairaalan kirurgien piti operoida vauva muutaman päivän sisällä. Kun he avasivat kasvaimen, sen sisällä odotti yllätys.

- Monet meistä, jotka ovat olleet pitkään näissä hommissa, luulevat nähneensä kaiken. Okei, tätä emme olleet. Jalka kirjaimellisesti pomppasi esiin kasvaimesta. Tämä oli ainutkertainen löytö, kuvaili leikkaustiimiä johtanut neurokirurgi Paul Grabb.

Pikkuruinen jalka oli täysin kehittynyt. Lisäksi kasvaimen sisältä löytyi osa kädestä. Ne ovat päätyneet sinne joskus raskauden alkuvaiheessa, kun Samin kaksossisarus on jostain syystä alkanut kehittyä sikiön sisään.

Kasvain saatiin poistettua eikä se ainakaan toistaiseksi ole uusinut. Ainoa merkki harvinaisesta tapauksesta on kolmikuukautisen Samin pään oikealla puolella oleva arpi.

- Hän on ihme. Rakastan häntä niin paljon, hehkutti Samin äiti Tiffnie.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?