Vuoristoratavaunu juuttui Tukholmassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vuoristoratavaunu juuttui Tukholmassa

Tukholman kuuluisassa Gröna Lundin huvipuistossa koettiin toissa päivänä kauhun hetkiä. Yksi Vilda musen -vuoristoradan vaunuista juuttui 40 minuutiksi paikoilleen tiukkaan kurviin.

17.8.2006 7:04 | Päivitetty 17.8.2006 11:15

Vaunun takapyörän alle jäi pusero, joka lukitsi radan turvajärjestelmän. Matkustajat jäivät jumiin 45 asteen mutkaan.

- Siinä oli suurta dramatiikkaa, kuulimme tyttöjen itkevän, kertoi vaunussa mukana ollut Fredrik Lindkvist, 40, Aftonbladetille.

- Vaunu oli niin vinossa, että yksi tytöistä painautui kaaritukea vasten. Häneen sattui ja hän itki, mutta kukaan ei loukkaantunut, huvipuiston vastaava Johan Lindgren kuvaili.

Vaunussa oli Lindkvistin ohella tämän tytär, sekä kaksi noin 10-vuotiasta tyttöä. Myös kolme perässä tullutta vaunua joutuivat pysähtymään kesken ajelun, jotta ne eivät olisi törmänneet jumiin jääneeseen vaunuun.

Matkustajien pelastus viivästyi, koska nosturitikkaita ei saatu heti paikalle. Juuttunut vaunu piti ensin vapauttaa ja siirtää parempaan paikkaan ennen kuin matkustajat voitiin tuoda maahan.

Edellinen välikohtaus tapahtui Gröna Lundissa vain kaksi viikkoa sitten. Kolme teini-ikäistä tyttöä juuttui Free Fall -nimiseen laitteeseen 80 metrin korkeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?