Israelin sotilaat löysivät Syyriasta ydinmateriaalia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israelin sotilaat löysivät Syyriasta ydinmateriaalia

Israelin armeijan erikoisjoukot takavarikoivat syyskuun alussa Syyriasta pohjoiskorealaista ydinmateriaalia, kertoi sanomalehti Times sunnuntaina. Lehden lähteiden mukaan huippusalainen operaatio tehtiin juuri ennen kohua herättänyttä Israelin ilmaiskua Syyrian puolelle.

23.9.2007 9:19

Israelilaislähteiden mukaan erikoisjoukot olivat keränneet todisteita Syyrian ydinyhteistyöstä Pohjois-Korean kanssa jo kuukausien ajan. Saatujen tietojen mukaan ydinmateriaalia säilytettiin Dayr az-Zwarissa Pohjois-Syyriassa. Isku kohteeseen päätettiin tehdä 6. syyskuuta, ja sille oli Timesin mukaan Yhdysvaltain lupa.

Pian erikoisjoukkojen tekemän hyökkäyksen ja ydinmateriaalin takavarikoinnin jälkeen Israelin koneet pommittivat kohdetta. Timesin haastattelemat lähteet kertoivat, että iskussa olisi kuollut useita pohjoiskorealaisia.

Israelin oletettua ilmaiskua on ympäröinyt poikkeuksellinen hiljaisuus. Israel ja Yhdysvallat eivät ole kommentoineet asiaa virallisesti ollenkaan. Syyria on syyttänyt Israelia ilmatilansa loukkaamisesta, mutta sen mukaan israelilaiskoneet pudottivat pomminsa harmittomasti aavikolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?