Putinin vaimosta puuhataan presidenttiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putinin vaimosta puuhataan presidenttiä

Venäläisiltä ei puutu mielikuvitusta, kun he yrittävät keksiä keinoa, millä Vladimir Putin voisi jatkaa vallassa rikkomatta perustuslakia.

17.11.2007 6:46

Tuorein ehdotus on, että presidentiksi ryhtyisikin Putinin vaimo Ljudmila Putina! Useat venäläislehdet kertoivat eilen hankkeesta, jonka on käynnistänyt kansalaisjärjestö nimeltä Vladivostokin nainen.

Idean taustalla on arvatenkin Argentiinan malli, jossa istuvan presidentin Nestor Kirchnerin vaimo Cristina Fernandez de Kirchner voitti vastikään presidentinvaalit. Puolisoiden on määrä vaihtaa tehtäviä keskenään joulukuussa.

Venäläisjärjestön mukaan Ljudmila Putina olisi juuri sopiva presidentiksi, vaikka presidentin vaimo on tähän asti niittänyt huomiota lähinnä määrätietoisella julkisuuden karttamisellaan.

- Hän ei ole vain presidentin rouva, vaan myös arvovaltainen poliitikko ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, kansalaisjärjestö perusteli ehdotustaan Grani.ru -nettilehden mukaan.

Ljudmila Putinan yhteiskunnallisesta työstä tiedetään hyvin vähän, mutta hän johtaa ainakin keskusta, jonka tehtävänä on vaalia ja levittää venäjän kieltä sekä Venäjällä että maailmalla. Ammatiltaan hän on saksan kielen opettaja. Venäjällä ylpeillään myös sillä, että yhä edelleen presidentin vaimolla on omiakin tuloja.

Presidentin reaktio ehdotukseen ei ole tiedossa. Asettuminen vaimon selän taakse edustusmieheksi tuskin sopisi Putinin imagolle, vaikka kodin todellinen vallankäyttäjä olisikin hän itse.

Venäläismediassa pohdittiin myös sitä, että maa tuskin on vielä valmis "hamepresidenttiin".

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?