Salama iski autoon kesken ajon Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Salama iski autoon kesken ajon Ruotsissa

Ruotsalainen Iréne Nilsson, 58, uskoi auton olevan ukkosella paras turva salamoilta. Vanhaan hokemaan ei kuitenkaan ole luottamista. Sen Nilsson sai kokea karvaasti, kun salama tuhosi hänen autonsa täysin.

3.10.2006 7:05

- Istuin autossa ystävättäreni kanssa ja puhuimme siitä, kuinka hyvä meidän oli istua autossa ukkoselta suojassa. Puolta minuuttia myöhemmin olimme keskellä infernoa, Nilsson sanoi Aftonbladetille.

Salaman iskua seurannut pamaus oli niin voimakas, että Nilsson ja hänen ystävättärensä Dagmar Dahlén menettivät molemmat kuulonsa. Hengenlähtökin oli lähellä.

- Lääkäreiden mukaan olen onnekas. Vain muutama sentti ja salama olisi voinut osua sydämeen.

Salama iski, kun Nilsson ajoi pikkutietä Falköpingin lähistöllä. Isku sytytti auton kattoeristeet palamaan, sulatti ratin ja mykisti elektroniset laitteet.

- Tunsin saavani voimakkaan iskun. Lääkäreiden mukaan käsieni ja ratin välillä on kulkenut pieni sähköliekki.

Naiset onnistuivat pelastautumaan autosta ennen kuin tuli tarttui heihin. Sammutustöissä auttoi kaksi paikalle osunutta nuorta miestä.

Iréne Nilssonin kuulo on sittemmin palautunut. Dahlén ei edelleenkään kuule toisella korvallaan mitään.

Ukkosasiantuntija Vernon Cooray kehotti eilen välttämään autolla ajoa ukkosella.

- Ei ole kovinkaan epätavallista, että auton bensatankki räjähtää tai tuulilasi tulee sisään salaman iskiessä autoon, Upsalan yliopiston professori sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?