Venäjä ilmoitti: Meidän vaalimme avoimemmat kuin Yhdysvaltain - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä ilmoitti: Meidän vaalimme avoimemmat kuin Yhdysvaltain

Venäjän keskusvaalilautakunta kertoo tutkineensa useiden maiden vaalikampanjoita ja päätyneensä tulokseen, jonka mukaan Venäjä on ilmiselvä voittaja.

12.2.2009 9:53

Venäläisten tutkimustuloksista kertoi keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Vladimir Tshurov maan virallisessa lehdessä Rossiiskaja Gazetassa.

Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka avointa tiedonsaanti oli eri maiden vaalikampanjoissa. Kaikkineen avoimuutta mitattiin 32 eri kriteerillä.

Tshurovin mukaan Venäjä sai 26 pistettä, Peru 23, Ukraina 16, Yhdysvallat 14 ja Saksa vain 12.

Tshurov ei paljastanut tarkemmin, kuinka tutkimus tehtiin ja mitkä kyseiset kriteerit olivat.

Lisäksi venäläiset kertoivat vertailleensa eri maiden keskusvaalilautakuntien internet-sivuja. Tässä havaittiin, että Venäjän nettisivuilla on liki kymmenen kertaa enemmän informaatiota kuin esimerkiksi Puolassa, jolla on Euroopan suurimmat keskusvaalilautakunnan sivut.

- Me aina ihmettelimme, miten meitä arvostelevat länsimaiset organisaatiot tunnustivat - joskin hampaitaan kiristellen - meidän vaaliemme erinomaiset järjestelyt ja tiedonsaannin avoimuuden, Tshurov sanoi.

- Mutta kun itse tutkimme asian, huomasimme, että objektiivisesti ottaen he eivät voi arvostella meitä edes tässä suhteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?