Alumiinipenkit tappoivat Nevski Ekspressin uhrit - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Alumiinipenkit tappoivat Nevski Ekspressin uhrit

Kevytrakenteiset, alumiinista ja muovista valmistetut istuimet osoittautuivat Nevski Ekspsessin matkustajien surmanloukuksi, kun juna suistui raiteiltaan.

4.12.2009 13:02

Kommersant-lehden mukaan suurin osa kuolonuhreista oli junan viimeisessä vaunussa, jossa oli miellyttävät, mutta todellisiksi tappovälineiksi osoittautuneet saksalaisvalmisteiset penkit.

Läheisen kylän asukas kertoi lehdelle nimettömänä näystä, joka odotti häntä hänen tullessaan turmapaikalle ensimmäisten joukossa. Kun hän katsoi sisälle vaunuun, se näytti hänestä aluksi täysin tyhjältä.

- Koko sen sisältö oli lähtenyt irti ja pakkautunut vaunun etuosaan, jossa oli tiivis penkkien, matkalaukkujen ja ihmisruumiiden kasa, silminnäkijä kuvaili.

Vuonna 2007 Nevski Ekspressiä vastaan tehtiin niin ikään terrori-isku, mutta tuolloin ei kukaan kuollut. Silloisissa turmavaunuissa oli venäläisvalmisteiset, teräsrunkoiset istuimet.

- Kaikki penkit pysyivät tuolloin paikoillaan ja kaikki matkustajat säilyivät hengissä, sanoi penkit valmistaneen Dolgoprudnenskin tehtaan edustaja lehdelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?