Lapsiinsekaantuja pakeni katolle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lapsiinsekaantuja pakeni katolle

Saksan Dresdenissä todistettiin eilen irvokasta näytelmää, kun lasten raiskauksista tuomittu vanki pakeni vartijoilta vankilan katolle kieltäytyen tulemasta alas.

9.11.2006 7:07 | Päivitetty 9.11.2006 15:19

Yleisö ja poliisi seurasivat illan hämärtyessä etäämpää, kun mies lopulta istahti katon reunalle seistyään sitä ennen pitkään kädet taskussa. Hän oli myös keskustellut poliisin psykologien kanssa. Auttajat nostettiin katon rajaan nosturin avulla.

Mies päätti istuntonsa vasta 20 tunnin odotuksen jälkeen ja käveli takaisin selliinsä.

Mario M:ksi paikalliseen tapaan nimetty 36-vuotias vanki oli ollut muiden vankien tavoin dresdeniläisen vankilan pihalla varhain aamulla, kun hän yhtäkkiä lähti kiipeämään rakennuksen julkisivua pitkin ylöspäin onnistuen pääsemään katolle asti.

Mario M. joutui maanantaina oikeuteen Saksaa kuohuttaneesta tapauksesta, jossa häntä epäillään 13-vuotiaan tytön sieppauksesta ja useasta raiskauksesta. Mies oli pitänyt tyttöä vankinaan peräti kuukauden. Nyt häntä uhkaa 15 vuoden tuomio.

Hänet on tuomittu jo vuonna 1999 kolmeksi vuodeksi vankilaan lapsen hyväksikäytöstä. Hän pääsi tuolloin vapaaksi istuttuaan kaksi kolmasosaa tuomiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?