Bushin Ricea voi seurata Obaman Rice - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bushin Ricea voi seurata Obaman Rice

Ei, he eivät ole sukua keskenään. He nyt vain ovat naispuolisia tohtoreita, joilla on sama sukunimi, sama yliopisto, jotka muistuttavat toisiaan muutenkin kuin ihonväriltään ja jotka ovat USA:n ulkopolitiikan huippuosaajia.

28.7.2008 13:15

USA:n on veikattu saavan ensi vuonna uuden ulkoministeri Ricen tai turvallisuusneuvonantaja Ricen. Demokraattien puheissa hän on "meidän tohtori Ricemme".

Demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman johtava ulkopoliittinen avustaja nimittäin on Susan Rice, 44. Hän hoiti menestyksekkäästi mm. Obaman viime viikon kiertuetta Lähi-Idässä ja Euroopassa.

Vuodesta 2005 USA:n ulkoministeri on ollut Condoleezza Rice, 53. Hän toimi George W. Bushin ensimmäisellä presidenttikaudella kansallisena turvallisuusneuvonantajana.

Susan Rice on Brookings Institutionin tutkija, joka Bill Clintonin presidenttikauden lopulla toimi USA:n apulaisulkoministerinä Afrikan asioissa. Susan Ricella ja hänen miehellään on kaksi lasta, kun taas Condoleezza Rice on naimaton ja lapseton.

Condoleezza Rice on siviilissä Stanfordin yliopiston rehtori. Hän opetti siellä professorina 1980-luvulla, jolloin myös Susan Rice opiskeli Stanfordissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?