Osama bin Ladenin veli aikoo rakentaa maailman pisimmän sillan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Osama bin Ladenin veli aikoo rakentaa maailman pisimmän sillan

Maailman kuuluisimman terroristin Osama bin Ladenin veljeä sheikki Tarek bin Ladenia on helppo syyttää suuruudenhulluudesta. Hän suunnittelee jättihanketta, jonka tarkoitus on rakentaa silta Arabian niemimaalta Afrikkaan.

13.8.2008 8:56

Sillan pituus olisi noin 29 kilometriä. Se ylittäisi meren Jemenistä Djiboutiin salmessa, jossa Punainenmeri vaihtuu Adeninlahdeksi.

Ja aivan kuin maailman pisin silta ei olisi vielä tarpeeksi, Bin Ladenin suunnitelmissa on luoda sillan molempiin päihin tyhjästä kokonaiset uudet kaupungit.

Hankkeen on laskettu maksavan lähes 150 miljardia euroa. Tarek bin Laden sanoo pumpanneensa siihen jo satoja miljoonia.

Rakennuttaja uhoaa, että kaupungeista tulee koko maailman kateuden aihe. Niihin aiotaan rakentaa maailman parhaat sairaalat ja koulut, eikä köyhillä ole kaupunkeihin asiaa.

Jotain kokonaisen kaupungin luomisen mittakaavasta kertoo, että Djiboutin puolelle nousevan kaupungin rakentamiseen on laskettu tarvittavan 850 000 työntekijää. Djiboutin valtion nykyinen väkimäärä on 800 000.

- Ihmiset ympäri maailman haaveilivat kerran muuttavansa Amerikkaan. Pian he rukoilevat pääsevänsä muuttamaan Djiboutiin, rakennuttajayrityksen toimitusjohtaja Mohamed Ahmed al Ahmed kertoo The Independentille.

Sheikki Tarek bin Laden on hankkeen puhemies, mutta The Independentin mukaan varsinainen vetojuhta on turvallisuus- ja rakennusalan megayritys L3 Communications, jolla on tiiviit yhteydet George W. Bushin hallintoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?