Moussaouin vankila painajaistakin pahempi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Moussaouin vankila painajaistakin pahempi

Elinkautiseen osuudestaan syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin tuomittu Ranskan kansalainen Zacarias Moussaoui viettää todennäköisesti loppuikänsä huipputurvallisessa amerikkalaisvankilassa. Ja hän viettää sen lähes täysin yksin.

5.5.2006 7:24 | Päivitetty 5.5.2006 0:00

Liittovaltion Florencessa, Coloradossa, sijaitsevaa Supermaxiksi kutsuttua vankilaa on luonnehdittu sanoinkuvaamattoman julmaksi.

Ranskan ulkoministeriön tiedottajan Jean-Baptiste Mattein mukaan Ranska saattaa kuitenkin anoa, että Moussaoui istuisi elinikäisen tuomionsa ranskalaisessa vankilassa.

Ensimmäiset vuodet Moussaoui viettää täysin eristyksissä. Hän on yksin 23 tuntia vuorokaudessa pienessä sellissään, jonka kaikki huonekalut ovat betonia. Sen pienestä mustavalkotelevisiosta tulee vain ohjelmia, joissa opetetaan vihan hallintaa.

Tunnin päivittäinen ulkoiluaika vietetään yksin. Kalliovuorten Alcatraziksi kutsutussa superturvallisessa vankilassa on noin neljäsataa erittäin vaaralliseksi luokiteltua vankia, muun muassa kirjepommeistaan tuomittu Theodore Kaczynski ja Oklahoman pommitukseen osallistunut Terry Nichols.

Kuolemantuomion kannattajat voivatkin valittaa vankien hengissä pidon hinnasta, sillä yhden tuomitun vuoden ylläpito maksaa valtiolle lähes 30000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?