Putin lahjoitti opettajalleen asunnon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin lahjoitti opettajalleen asunnon

Vladimir Putin ei ole unohtanut vanhaa opettajaansa, jonka johdolla hän opiskeli saksan kielen alkeita yhdeksännellä ja kymmenennellä luokalla. Saksan kielen hyvä pohja osoittautui Putinille sittemmin kullan arvoiseksi, kun hän työskenteli vakoojana Dresdenissä.

Vladimir Putin ei ole unohtanut vanhaa opettajaansa.

5.10.2007 6:48

Komsomolskaja Pravda -lehden mukaan Putin lahjoitti Mina Juditskajalle jokin aika sitten asunnon kiitokseksi tämän antamasta opetuksesta.

Juditskaja muistelee, kuinka hän tapasi Putinin Israelissa vuonna 2005, kun Venäjän presidentti oli käymässä maassa. Vierailun aikana nautittiin teetä ja muisteltiin vanhoja aikoja, ja Putin pyysi Israeliin pysyvästi muuttaneen vanhan rouvan osoitteen itselleen.

Kun Putinin ja Juditskajan tuttavuus paljastui israelilaiselle medialle, julkisuuteen levisi myös kuvia eläkkeellä olevan opettajarouvan silloisesta huonokuntoisesta asunnosta. Ei kuitenkaan kulunut kuin hetki, kun Juditskajan asunnon ovelle koputettiin ja mies esittäytyi Putinin lähettämäksi henkilöksi.

- Aluksi pelkäsin päästää häntä sisään, mutta sitten hän esitteli minulle kopion osoitelapusta, jonka olin antanut Putinille. Hän selitti, että Putin on kiitollinen minulle eikä hän koskaan unohda ihmisiä, jotka ovat tehneet hänelle jotain hyvää, Juditskaja kertoi.

Putinin lähettiläs esitteli Juditskajalle kaksi asuntoa, joista tämä valitsi pienemmän Tel-Avivin keskustassa. Mitään kauppakirjoja naisen ei tarvinnut itse hoitaa, vaan Kremlin miehet järjestivät kaiken.

Kiitokseksi Juditskaja lähetti Putinille kirjeen:

- Venäjän kielessä on ihmeellinen sana, ja lausun sen kääntyessäni Teidän puoleenne. Se sana on: kiitos. Kaikkein arvokkain lahja minulle olette kuitenkin Te. Elän sen vuoksi ja olen ylpeä sen vuoksi.

Arja Paananen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?