Sähköiskupoikien kaveri jäi henkiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sähköiskupoikien kaveri jäi henkiin

Ziad Benna ja Banou Traore eivät olleet kuuluisuuksia elinaikanaan. Vasta kuolema nosti poikien nimet kaikkien huulille ja historiaan he jäävät kahtena poikana, joiden saama sähköisku laukaisi yhä laajanevat mellakat Ranskassa.

8.11.2005 0:00

Ziad, 17, ja Banou, 15, olivat paenneet poliisia ennenkin, mutta lähes kaksi viikkoa sitten pakoon juostessaan he piiloutuivat viimeisen kerran - ongelmalähiö Livry-Garganin sähkönjakelukeskukseen. 20000 voltin sähköisku tappoi pojat hetkessä.

Mukana oli myös kolmas poika, Muttin Altun, 17, joka jäi henkiin. Hän toipuu parhaillaan vammoistaan sairaalassa ja on ainoa, joka voi vielä kertoa tapahtumista poikien itsensä näkökulmasta.

Kaikki alkoi lokakuun 27. päivänä, kun poliisit saapuivat noin kello 17.20 paikallista aikaa tutkimaan rakennustyömaalle tehtyä murtoa Clichy-sous-Boisin esikaupunkialueella.

Poliisi epäili paikalla olevien poikien liikuskelleen työmaa-alueella ryöstelytarkoituksessa ja alkoi lähestyä joukkoa. Nuoret livahtivat pakoon ja ryntäsivät työmaan vieressä kulkevalle kadulle toisen poikaporukan kanssa.

Poliisit saivat kuusi pakenijaa kiinni, mutta Benna, Traore ja Altun ryntäsivät kohti sähkönjakelukeskuksen keltaista, kaksi metriä korkeaa suojamuuria ja alkoivat paniikissa kiivetä sen yli. Pian sähköisku surmasi heistä kaksi, mutta yksi jäi henkiin.

Hengissä selvinnyt Muttin Altun on jo kertonut poliisille, että hän, Banou ja Traore olivat ennen onnettomuutta pelanneet jalkapalloa läheisellä kentällä kymmenen muun nuoren kanssa. Altunin mukaan joukko oli vain palaamassa kotiinsa, kun he näkivät poliisit ja menivät paniikkiin.

- Kaikki lähtivät juoksemaan välttääkseen pitkiä kuulusteluja asumisolosuhteista, Altun sanoi lausunnossaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?