Israelin ja Libanonin kahakka nostatti pelkoja uudesta sodasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Israelin ja Libanonin kahakka nostatti pelkoja uudesta sodasta

Israelin ja Libanonin joukot ottivat verisesti yhteen maiden välisellä rajalla tiistaina. Yhteenotto oli vakavin sitten vuoden 2006 sodan.

3.8.2010 15:03 | Päivitetty 3.8.2010 21:40

Libanonilaisten turvallisuuslähteiden mukaan kahakka alkoi, kun Israelin sotilaat yrittivät kaataa puun, joka sijaitsee Libanonin puolella. Libanonilaisjoukot ampuivat varoituslaukauksia ja Israel vastasi tykistötulella.

Tulituksessa kuoli yksi israelilaisupseeri. Libanonin puolella sai surmansa kaksi sotilasta ja yksi toimittaja. Hizbollah-järjestö ei ottanut osaa välikohtaukseen.

YK kehotti osapuolia pidättäytymään enemmistä yhteenotoista. Israelin pohjoisen alueen komentaja arvioi, että kyseessä oli yksittäistapaus, eivätkä uudet taistelut vaikuta todennäköisiltä.

Libanon syytti kahakasta Israelia, Israel piti Libanonia vastuullisena ja sanoi valittavansa YK:n turvallisuusneuvostolle. Turvallisuusneuvosto keskusteli tapauksesta suljettujen ovien takana.

Vuoden 2006 sota vaati Libanonissa 1 200 uhria, Israelin puolella noin 160. Uusi sota voisi olla vielä tuhoisampi, sillä Hizbollah on Israelin mukaan varustautunut jopa 40 000 raketilla, ja Israel on puolestaan uhannut iskeä rajusti Libanonin infrastruktuuria vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?