Amerikkalaiseversti ammuttiin vankilassa Afganistanissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amerikkalaiseversti ammuttiin vankilassa Afganistanissa

Toinen afganistanilaisessa vankilassa tapahtuneessa ammuskelussa kuolleista amerikkalaissotilaista oli korkea-arvoinen upseeri. Afganistanin hallituksen armeijan sotilas avasi yllättäen tulen Pol-e-Charkin -vankilasta poistuvien amerikkalaisten ajoneuvoa kohden sunnuntaina.

Pol-e-Charkin vankila avattiin maaliskuun lopulla säilytyspaikaksi Guantanamosta tuotaville vangeille.

9.5.2007 15:06 | Päivitetty 9.5.2007 15:37

Kaksi sotilasta kuoli ja kaksi haavoittui. Toinen kuolleista on Pentagonin mukaan eversti James W. Harrison Jr. Surmansa sai myös ylikersantti Wilberto Sabula Jr.

Toiset amerikkalaisten liittolaisina olevat Afganistanin armeijan sotilaat surmasivat ammuskelleen kollegansa.

Afganistanin puolustusministeriön mukaan ammuskellut sotilas oli henkisesti häiriintynyt.

Neljä Kabulin lähellä sijaitsevassa vankilassa ollutta amerikkalaissotilasta olivat kouluttamassa afgaanijoukkoja turvallisuusasioissa.

Korkean turvallisuustason vankilassa säilytetään afgaanitaistelijoita, jotka on siirretty sinne Yhdysvaltain hallinnoimasta terroristien vankileiristä Guantanamosta Kuubasta.

Pol-e-Charkin vankilassa on ollut vuoden 2001 jälkeen useita mellakoita sinne säilöttyjen al-Qaidan ja Taliban-taistelijoiden vuoksi.

Afganistanissa on syksyllä 2001 alkaneen sodan aikana kuollut 389 amerikkaista ja 185 muunmaalaista sotilasta, mm. kaksi ruotsalaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?