Kongressiedustaja paljastui pedofiiliksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kongressiedustaja paljastui pedofiiliksi

Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen, republikaaneja edustava Mark Foley erosi viime perjantaina, kun paljastui, että hän on vaaninut lapsia internetissä.

2.10.2006 7:01

Kongressiedustaja kävi hyvin sopimatonta seksipitoista viestinvaihtoa tietokoneen välityksellä kongressirakennuksessa työskennelleen juoksupojan kanssa. Paljastuksen teki ABC -kanavan uutiset.

Foley muun muassa kyseli pojalta viesteissään, tekeekö hän pojan edes "hieman himokkaaksi".

Viestinvaihto käytiin vuoden 2005 kesällä. Poika kertoi kongressin virkailijoille tapauksesta vasta myöhemmin.

- Se on sairasta, sairasta, kauhisteli nuorukainen sähköpostissaan pomoilleen.

Skandaalin tekee vielä pahemmaksi se, että Foley oli puheenjohtajana edustajainhuoneen komiteassa, joka seuraa kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten tilannetta. Foley on itse vaatinut kovempia rangaistuksia pedofiileille.

- He ovat sairaita, he tarvitsevat mielenterveyspalveluita, Foley on sanonut.

Kaiken kukkuraksi paljastui, että republikaanipuolueen johtoporras oli tiennyt Foleyn lähettämistä sopimattomista viesteistä jo vuoden verran, mutta asia oli lakaistu maton alle. Republikaaneja edustava edustajainhuoneen puhemies Dennis Hastertkin väitti ensin, että hän ei tiennyt jupakasta mitään ennen viime viikkoa. Hänelle oli kuitenkin kerrottu ongelmasta jo aikaa sitten.

Yhdysvaltain kongressissa on ollut palkattomia apulaisia jo vuosikymmeniä. Perinteen mukaan lukiolaiset ovat toimistoissa palkattomina apulaisia kesäisin. Monet kongressin jäsenet vaativat nyt, että Foley asetetaan syytteeseen teoistaan. Näin hänet saatetaan tuomita hänen itsensä ajamien lakien perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?