Kruununprinsessa Victorian kihlattu Daniel Westling joutui sairaalaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kruununprinsessa Victorian kihlattu Daniel Westling joutui sairaalaan

Ruotsin kruununprinsessa Victorian kihlattu Daniel Westling, 36, on joutunut kaikessa hiljaisuudessa hakeutumaan sairaalahoitoon viikon alkupuolella, kertoo Aftonbladet.

Daniel ja Victoria aurinkoisina Brasiliassa helmikuussa juuri kihlausuutisen julkistamisen alla. Pari menee naimisiin 19. kesäkuuta.

6.2.2010 21:32

Tarkkaa tietoa siitä, mikä aiheutti Westlingin hoitoon hakeutumisen, ei ole. Aftonbladetin mukaan kyseessä oli äkillinen infektio, jonka aiheuttajaksi on epäilty CMV- tai BK-virusta.

Kyseiset virukset ovat valtaosalle vaarattomia, mutta ne saattavat aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia niille, joille on tehty elinsiirto.

Westlingille tehtiin munuaissiirto Karoliinisessa sairaalassa toukokuussa 2009. Hän sai munuaisen isältään. Elinsiirron jälkeinen aika on ollut rankkaa Westlingin läheisille. Perhettä lähellä olevan lähteen mukaan kruununprinsessa on huolissaan kihlattunsa terveydestä.

- Danielin menettäminen olisi Victorian pahin painajainen, lähde sanoo.

Myös Danielin äiti on kantanut huolta pojastaan.

Asiantuntijoille Westlingin sairaalahoitoon hakeutuminen ei tullut yllätyksenä.

Göteborgin Sahlsgrenskan sairaalan lääkärin Gunnela Nordenin mukaan ei ole tavatonta, että munuaissiirtopotilas sairastelee erityisesti leikkauksen jälkeisenä vuonna.

- Immuunijärjestelmä on tuolloin haavoittuvimmillaan.

Ruotsin munuaisliiton puheenjohtaja Håkan Hedmanin mukaan siirtoa seuraavana vuonna ei pitäisi tavata paljon ihmisiä.

- Sairastuminen on niin helppoa, hän sanoo.

Daniel Westlingin on pitänyt elää leikkauksen jälkeen hyvin kurinalaista, kelloon sidottua elämää: sairauden vaatimat lääkkeet tulee ottaa täsmälleen 12 tunnin väliajoin. Hänen tulee olla myös äärimmäisen huolellinen hygienian suhteen.

Daniel Westling on sairastanut munuaisen vajaatoimintaa lapsuudesta saakka.

Kruununprinsessa Victoria ja Daniel Westling kihlautuivat 24. helmikuuta 2009. Parin häitä tanssitaan 19. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?