Insestivanki Elisabethin viimeinen kirje poikaystävälle 1984 - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Insestivanki Elisabethin viimeinen kirje poikaystävälle 1984

Itävallan insestivangilla Elisabeth Fritzlillä oli miespuolinen kirjeystävä 18-vuotiaana aina siihen asti, kun isä lukitsi tytön 24 vuodeksi kellarityrmään.

9.5.2008 6:19

Elisabethin kirjeet sai käsiinsä Österreich-lehti, joka julkaisi ne eilen. Kirjeystävästä käytetään lehdessä tekaistua nimeä "Erich", ja kirjeiden perusteella Elisabeth oli varsin läheinen tämän kanssa.

- Kokeiden jälkeen... muutan sisareni ja hänen ystävänsä luokse. He eivät tarvitse koko asuntoa, joten se on minulle kätevää. Saan pelkästään itselleni kaksi huonetta ja maksan siitä vain 1200 shillinkiä (87 euroa nykyrahassa), Elisabeth vuodatti "Erichille" suunnitelmiaan koulunkäynnin jälkeen vuonna 1984.

Elisabeth lähetti "Erichille" myös itsestään kuvan, johon oli kirjoitettu: Ajattele minua! Sissy.

Elokuun 3. päivälle päivätystä kirjeestä on aistittavissa, että muutto ei välttämättä olisi läpihuutojuttu Fritzlin perheessä, jota isä Josef Fritzl hallitsi ankaralla kädellä.

- Pidä peukkuja puolestani. Kun saat tämän kirjeen, kaikki on jo ohi. Annan sinulle uuden osoitteeni heti kun olen muuttanut.

Aiemmissa kirjeissään "Erichille" Elisabeth kuvaili myös harrastuksiaan ja unelmiaan.

- Minulla on kaksi päivää viikossa vapaata. Silloin menen uimaan, pelaamaan tennistä ja jalkapalloa. Kuuntelen mielelläni musiikkia ja unelmoin. Mutta elämä ei taida muodostua pelkästään unelmista, Elisabeth kirjoitti.

Syksyllä 1984 "Erich" ei enää saanut kirjeitä Elisabethilta. Syy selvisi vasta viime viikolla, kun seitsemän lasta isälleen vankeudessa synnyttänyt Elisabeth vapautui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?